Eureka Combi aan- en uittrekhulp voor steunkousen

39.95

Een combinatie verpakking van Eureka Aan + Eureka Uit voor het gemakkelijk aan-en uittrekken van de steunkousen.

Op voorraad

Eureka Combi aan- en uittrekhulp voor steunkousen

Uw elastische kousen moeiteloos aan én uit

Het probleem
Therapeutische Elastische Kousen (TEK) worden veelal gedragen door oudere en/of zieke mensen. Zij ondervinden bij het aan- en uittrekken van TEK veel problemen: het ontbreekt hen aan kracht in armen en handen, zij kunnen niet goed bukken, hebben pijn in armen/handen/voeten.

Een van de kenmerken van een TEK is dat de hoogste druk in de kous zich bevindt op de enkel. Dit is tevens het smalste deel van de kous. Dit smalste deel moet nu juist over het breedste deel van de voet (wreef-hiel-omvang) getrokken worden. Hierbij oefent de kous een druk uit, die aanzienlijk hoger is dan de uiteindelijk op de enkel gewenste therapeutische drukwaarde. Daarnaast wordt de kous zowel bij het aan- als uittrekken in een dubbele laag over het been getrokken, stof-over-stof dus. De weerstand hierbij is erg groot.

De gevolgen
Veel patiënten dragen vanwege deze problematiek geen (of minder vaak) kousen. Deze afname in therapietrouw betekent een verergering van de ziektetoestand met een toenemende kans op complicaties en navenante stijging van kosten.

Een aantal patiënten krijgt hulp van familieleden of thuiszorg. Niet alleen betekent dit een afname van onafhankelijk functioneren, maar tevens een extra kostenpost voor thuiszorg. De kosten uitgegeven aan hulp voor het aan- en uittrekken van kousen wordt door TNO (in een lage schatting, reistijden niet meegerekend) geraamd op 70 miljoen per jaar!

De oplossing: EUREKA!
Speciaal voor dragers van TEK heeft Varitex het Eureka programma ontwikkeld. Het uiterst gladde materiaal zorgt ervoor dat de kous soepel over de voet glijdt.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Maat:

Merk

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Eureka Combi aan- en uittrekhulp voor steunkousen” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…