Aantrek hulpmiddelen voor steunkousen

Het aan en uittrekken van steunkousen kan voor de nodige problemen zorgen. Om het gemakkelijker te maken om steunkousen aantrekken en uittrekken gemakkelijker te maken zijn er verschillende aantrekhulpen op de markt. Bij Workmed.nl kunt u terecht voor een groot assortiment hulmiddelen voor het aantrekken van steunkousen. Wij leveren verschillende aantrek hulpmiddelen voor zowel therapeutisch elastische kousen (TEK) als steunkousen met gesloten teen en/of open teen. Met het gebruik van een aantrekhulpmiddel bent u in de mogelijkheid uw steunkousen zelfstandig aan te trekken zonder hulp van bijvoorbeeld de zorg.

Verschillende soorten aan- en uittrekhulp middelen voor steunkousen.

Er is een grote verscheidenheid aan aan- en uittrekhulp middelen voor steunkousen. Zo zijn er hulmiddelen die de weerstand van de kous op het been verlagen waardoor de kous gemakkelijker over het been glijdt. Ook zijn er hulpmiddelen die als extensie van de arm dienen zodat u niet meer onnodig hoeft te bukken om de kous aan te trekken. Tevens een veelgebruikt hulpmiddel zijn aantrek handschoenen. Deze handschoenen zijn speciaal ontwikkeld zodat u meer grip heeft op de kous waardoor u ze gemakkelijker aan krijgt. Daarbij beschermen de handschoenen de kous ook nog eens tegen het ontstaan van haaltjes of scheuren. Zoals u ziet is er een grote verscheidenheid aan aantrekhulpmiddelen. Onderstaand een lijst met hulpmiddelen die u kunnen helpen bij het zelfstandig aantrekken van steunkousen.

   • Aantrek handschoenen
   • Doff N’ Donner (cone & rubber ring)
   • Dressbuddy
   • Aantrekhulpmiddel proflebo
   • Easy slide
   • Handylegs
   • Sokaantrekker
   • Eureka aantrek hulp

Een steunkous aantrekhulp middel maakt het u niet alleen gemakkelijker maar vergroot tevens uw zelfstandigheid.

Naast hulmiddelen voor aantrekken van steunkousen zijn er ook hulpmiddelen op de markt voor het uittrekken van steunkousen. De uitrekhulp middelen maken het u gemakkelijker zelfstandig uw steunkousen of therapeutisch elastische kousen (TEK) uit te trekken. Onderstaand een lijst van verschillende uitrekhulpmiddelen en soorten:

   • Handyoff
   • Eureka uitrek hulp
   • Easy slide Off
   • Medi Butler Off
   • SIM slide

Naast het hulp bieden voor het zelfstandig aan en uittrekken van uw steunkousen kan een aantrekhulp ook veel verlichting bieden voor de zorg. Het gebruik van een aantrekhulp bij het aantrekken van uw steunkousen kan een grote verlichting zijn voor een zorgmedewerker bij het aan en uittrekken van de kousen.

Aantrekhulp steunkousen vergoeding

Afhankelijk van bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent kan een aantrekhulp voor steunkousen worden vergoed. Of uw verzekering een aantrekhulp vergoed kunt u zien in uw polis. Daarbij kan het wel eens uitmaken of u wel of geen gebruik maakt van thuiszorg. Bent u benieuwd of een aantrekhulp voor het aantrekken van uw steunkousen wordt vergoed kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Wordt de aantrekhulp niet vergoed dient u de aantrekhulp zelf te betalen. De kosten voor een aantrekhulp voor het aantrekken van steunkousen liggen tussen de € 6,- en € 190,-.

Hulp bij het gebruik van een aantrekhulp

Heeft u steunkousen en heeft u moeite met de kousen zelfstandig aantrekken, met of zonder gebruik van een aantrekhulp? Dan kunt u hulp krijgen van een ergotherapeut om u te leren zelfstandig uw kousen aan te trekken. Wilt u graag in contact komen met een ergotherapeut die u kunt helpen, neem dan contact met ons op. Workmed heeft in de omgeving van Amsterdam, Amstelveen en de Haarlemmermeer contact met goede therapeuten. Ergotherapie wordt vaak vergoed door de verzekering. Of dit bij u ook het geval is moet u navragen bij uw zorgverzekeraar.

Aantrekhulpen bestellen bij Workmed

Bij Workmed kunt u niet alleen terecht voor Therapeutisch elastische kousen (TEK), steunkousen, sportcompressiekleding, reiskousen en zwangerschapskousen maar ook voor aantrek hulpmiddelen. Workmed heeft een ruim assortiment aantrekhulpmiddelen en al meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van kousen om u te kunnen voorzien van het beste advies. Koop nu gemakkelijk en snel uw aantrekhulmiddel voor het aantrekken van uw steunkousen online bij workmed.nl

GRATIS verzending vanaf €50,- * Al meer dan 25 jaar ervaring *Achteraf betalen met Klarna

aantrekken steunkousen
Groot assortiment aantrekhulpmiddelen voor het aantrekken van steunkousen