Borstprotheses bij Workmed


Borstprothese:

Tevens meten wij borstprotheses aan van onder andere de merken Amoena, Anita en Silima en hebben wij een uitgebreide collectie prothese bh’s, prothese badmode en ondersteunende lingerie. Wij leveren alle typen borstprotheses, lichtgewicht en klassiek, wat voller of wat zachter. Er is bij Workmed een mammacare consulent aanwezig. U kunt een afspraak maken in onze praktijk/winkel of voor kosteloos aanmeten aan huis. De meeste protheses zijn gemaakt van siliconenmateriaal. Dit materiaal neemt gemakkelijk en snel de lichaamswarmte aan waardoor optimaal draagcomfort wordt gegarandeerd.

Er zijn verschillende borstprotheses:
    • Gewone (siliconen) prothese
    • Lichtgewicht prothese
    • Contact-of plakprothese
    • Zwemprothese
    • Deelprothese (na borstsparende operaties)

Siliconen borstprothese
Siliconen prothesen zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten en modellen. Deze prothesen worden gedragen in een hoesje in de bh en nemen snel de temperatuur van het lichaam aan. Ze hebben ongeveer het gewicht van de borst die u mist.

Lichtgewicht borstprothese
Er bestaan ook zogenaamde lichtgewicht protheses. Deze zijn vooral geschikt voor vrouwen die een grote cupmaat hebben of bij wie het gewicht van een normale prothese problemen oplevert, zoals bijvoorbeeld schouderklachten.

Contactprothese
De contactprothese is een siliconen prothese met een speciale ‘plaklaag’ die direct op de huid bevestigd wordt. Het is over het algemeen een lichte prothese. De contactprothese kan pas zes tot twaalf maanden na de operatie aangeschaft worden.

Deelborstprothese
Een deelprothese is geschikt voor vrouwen die een borstsparende behandeling hebben ondergaan. De deelprothese is ook gemaakt van siliconen. Er bestaan veel verschillende vormen en maten. De deelprothese wordt op de geopereerde borst gelegd en gesteund door de bh. Zo wordt de contour van de borst zo goed mogelijk gevormd.

Zwemmen
Siliconenprothesen zijn chloorwaterbestendig. Er bestaan ook speciale zwemprotheses. Deze zijn doorgaans wat lichter, omdat zwemkleding minder steun geeft dan een bh.
In plaats van het gebruik van de siliconenprothese bij het zwemmen, kan ook gebruik gemaakt worden van aquariumfilterwatten. Deze vormen ook de vulling van de tijdelijke prothese. U kunt het hoesje van een badpak of bikini hiermee opvullen. Deze watten nemen geen water op, maar zijn vormvast.

Voor het beste resultaat is het dragen van een goed passende beha erg belangrijk. Een prothesebeha ziet er net zo uit als een gewone beha, maar heeft in de cups ingenaaide hoesjes die de prothese op de juiste plaats houden. Verder hebben ze vaak bredere schouderbanden om een betere drukverdeling te krijgen.

Dit is belangrijk bij het voorkomen en bestrijden van lymfoedeem. Prothese beha’s en Prothese badkleding zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, merken en modieuze kleuren.

Het beste advies

Wij zijn gespecialiseerd in het aanmeten van borstprotheses en het verzorgen voor het beste advies op het gebied van prothese lingerie.