Coronavirus

Het coronavirus en uw afspraak bij Workmed

Update 11 juni 2020

Workmed is gewoon open!

Vanaf heden zijn alle onderwijsinstellingen, horecagelegenheden en sportclubs tot en met 6 april gesloten. Workmed is wel gewoon open. Dus heeft of wilt u een afspraak, dan bent u van harte welkom. Het is immers heel belangrijk dat iedereen, zeker in deze tijden, zo mobiel en zelfredzaam mogelijk blijft. En daar blijven wij graag ons steentje aan bijdragen.

Uw gezondheid en die van onze medewerkers staan bij ons op nummer één. Daarom volgt Workmed het protocol van de RIVM om de besmetting met het coronavirus zoveel mogelijk te beperken.

Verzet uw afspraak bij Workmed naar een datum na 6 april bij de volgende symptomen:

– Verkoudheid
– Niezen
– Hoesten
– Keelpijn
– Koorts
Dit kunt u telefonisch doen via 020-6598770 of per mail via [email protected].

Workmed Hygiëne Protocol

Workmed roept iedereen op de volgende hygiëne maatregelen in acht te nemen:

– Was geregeld uw handen met zeep
– Niezen en hoesten in uw elleboog
– Gebruik papieren zakdoekjes
– Maak uw mobiele telefoon regelmatig schoon met een alcoholdoekje
– Laten we elkaar vriendelijk begroeten, maar even geen handen schudden
– Beperk sociale contacten en vermijd grote groepen

Wat is het covid-19 (Coronavirus)?

Mensen die het coronavirus oplopen, kunnen de ziekte Covid-19 krijgen. De belangrijkste symptomen van die ziekte zijn in het algemeen longklachten. Daarnaast hebben patiënten vaak hoge koorts.

De ziekte verspreidt zich net zoals de griep, maar heeft een hogere besmettingsgraad doordat mensen nog niet immuun zijn geworden voor dit virus. Mensen met een lage weerstand zijn net als met de griep meer vatbaar voor dit virus.

De dodelijkheid van het virus lijkt op dit moment niet veel hoger dan het normale griepvirus in Nederland.

Hoe verspreidt het zich?

Het is bekend dat het virus zich niet alleen van dier naar mens verplaatst, maar ook van mens op mens. Hoe dit precies gebeurt, is niet bekend. Aannemelijk is dat het wordt overgedragen via kleine druppeltjes die bij het hoesten of niezen vrijkomen of door lichamelijk contact. De kleine druppeltjes van het hoesten en/ of niezen te verminderen kunt u een mondkapje dragen. U kunt bij ons wegwerp mondkapjes komen: Shop nu! 

Procedure

Wie vermoedt het nieuwe coronavirus te hebben opgelopen, moet eerst rustig op Thuisarts.nl kijken, de site van Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), en op de site van het RIVM. Daar kunt u zien of de vermoedens enigszins gegrond zouden kunnen zijn. Ga vooral niet direct naar de dokter, zegt de woordvoerder van het NHG. Mocht u het virus dragen, dan zou u anderen in de wachtkamer kunnen besmetten en juist daar zitten vaker kwetsbare mensen, voor wie het virus gevaarlijk is. Daarnaast zou door alle onnodige doktersbezoeken de zorg ‘verstopt’ kunnen raken, aldus het NHG.

Kijk voor meer informatie op www.rivm.nl/nieuwcoronavirus