Kousen voor tijdens het werk

Niet alleen ouderen kunnen profiteren van de voordelen van steunkousen! Steunkousen kunnen namelijk uw benen verlichten bij het maken van lange reizen, sporten, als je zwanger bent maar ook tijdens het werk. Het dragen van kousen tijdens uw werk kan de vermoeidheid in uw benen na een lange werkdag aanzienlijk verminderen.

Heb je een staand beroep? Zit je juist de hele dag? En heeft u na een lange werkdag een gevoel vermoeide benen? Zijn uw benen na een werkdag altijd wat dikker en gezwollen? Dan kan het dragen van steunkousen tijdens uw werk een uitkomst zijn!

Kousen dragen bij volgende beroepen

Uit onderzoek blijkt namelijk dat het dragen van steunkousen klachten als pijnlijke, vermoeide en gezwollen benen enorm verzacht. Beroepen waarbij het dragen van steunkousen verlichting kan bieden:

   • Verpleegkundigen
   • Chirurgen
   • Laboranten
   • Kappers
   • Horecapersoneel
   • Kassamedewerkers
   • Winkelmedewerkers
   • Magazijnmedewerkers
   • Politie
   • Treinconducteurs

Voorkom vermoeide benen

Bovenstaand een klein lijstje van beroepen waarbij langdurig staan veel voorkomt.  Door het vele staan raken de benen snel vermoeid. Een verslechterde bloedsomloop door het lange zitten of staan kan een vermoeide gevoel veroorzaken. Het bloed in je lichaam wordt door het hart via de aderen rondgepompt. Het hart bevindt zicht in het lichaam hoger dan bijvoorbeeld de benen. Dit betekent dat het bloed in de benen altijd tegen de zwaartekracht moet werken om het zuurstofarme bloed weer in het hart te krijgen.

Als je beweegt trekken de beenspieren samen en wordt het bloed geholpen om naar het hart te komen. Echter als je de hele dag staat of zit is er weinig werking in de spieren die de bloedsomloop stimuleren. Zo verzamelt het bloed zich langzaam in de beenaderen en wordt het bloed beperkt om uit de weefsels van het been weg te vloeien. Dit kan ervoor zorgen dat er gevoel van zwaarte of spanning in de benen ontstaat en de benen kunnen pijn gaan doen of/en vermoeid aanvoelen.

Door het dragen van steunkousen wordt de bloedsomloop tijdens deze lage periodes van inactiviteit gestimuleerd door middel van compressie.

Steunkousen bestellen bij Workmed

Bij Workmed kunt u terecht voor Therapeutisch elastische kousen (TEK), steunkousen, sportcompressiekleding, reiskousen, zwangerschapskousen en kousen voor tijdens het werk. Workmed heeft een ruim assortiment steunkousen en al meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van kousen om u te kunnen voorzien van het beste advies. Koop nu gemakkelijk en snel uw kousen voor tijdens online bij workmed.nl

GRATIS verzending vanaf €50,- * Al meer dan 25 jaar ervaring *Achteraf betalen met Klarna

Kousen voor tijdens het werk