Varodem Varocare klittenbandzwachtelsystemen

Varodem Varocare klittenbandzwachtelsystemen

Varodem Varocare klittenbandzwachtelsystemen

Varodem Varocare klittenbandzwachtelsystemen is een klittenband-zwachtelsysteem dat er op een effectieve manier oedeem (vochtophoping) in armen, handen, benen en voeten kan gereduceerd. De VaroCare is onder andere inzetbaar bij lymfoedeem, veneuze insufficiëntie of post-traumatisch oedeem.

Een zwachtelsysteem als VaroCare maakt het mogelijk om het systeem altijd op dezelfde manier aan te brengen. Dit is met een reguliere zwachtel erg lastig waardoor de behandeling niet altijd effectief is. Daarnaast heeft een VaroCare zwachtelsysteem als doet het stimuleren van zelfmanagement. 

Voordelen

Wij hebben de voordelen van het VaroCare systeem voor u op een rijtje gezet:

    • VaroCare wordt vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de basis verzekering. Het aanvraag proces is echter per verzekeraar verschillend. Benieuwd wat u nodig heeft om voor een VaroCare systeem in aanmerking te komen? Neem dan contact  met ons op.
    • Het systeem is gemakkelijk aan- en uit te trekken (zie onderstaande video’s), dit bevordert de zelfredzaamheid van de patiënt.
    • Ook makkelijk in gebruik voor de thuiszorg, kost minder tijd dan het reguliere zwachtelen 
    • Het Varodem Varocare klittenbandzwachtelsysteem is te verkrijgen in een Light en Strong variant. Hierdoor kan de juiste compressiedruk worden uitgeoefend.

Aantrek instructie Varodem Varocare klittenbandzwachtelsystemen

Aantrekken van een Varocare onderbeen-en voetverband

Aantrekken van een Varocare bovenbeen-en knieverband

Varocare arm-en handverband aantrekken
Wilt u nog meer informatie over de VaroCare systemen neem dan ook een kijkje op de website van Varodem: www.varodem.nl/varocare/ 

Varocare klittenbandzwachtelsystemen bij workmed

Workmed is al ruim 30 jaar gespecialiseerd in het aanmeten en leveren van diverse compressie hulpmiddelen, waaronder VaroCare systemen. Heeft u vragen over een klittenbandzwachtelsysteem neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Dit kan via de mail ([email protected]) of telefonisch (020-659 87 70). Heeft u een verwijzing van een specialist ontvangen? Neem dan contact met ons voor voor het inplannen van een  meet afspraak.  Patiënten kunnen op afspraak terecht in onze praktijk te Badhoevedorp. Daarnaast komen wij, in de omgeving van Amsterdam, kosteloos aan huis aanmeten mocht het niet mogelijk zijn naar ons toe te komen.