Handige tips

BH’s

Tip: Goede steun

Voor goede steun is het belangrijk dat de omvangsmaat van de bh strak genoeg is. Is deze te wijd dan zit de achterkant van de BH te hoog (tussen de schouderbladen). Het hele gewicht komt dan op de schouders terecht. Tevens is het belangrijk dat de schouderbandjes op de juiste lengte zijn. Te strak geeft pijnlijke striemen, te los geen steun.

Tip: BH te wijd? 

Kruipt de achterkant van uw BH omhoog? En kan u deze niet strakker zetten? Dat betekent dat de omvang te wijd is. Probeer de volgende keer een kleiner omvangsmaat. Voorbeeld: u draagt een BH 80C waarvan de achterkant omhoog kruipt. Probeer een volgende keer dan een maat 75D. De omvang is dan iets strakker terwijl de cupmaat hetzelfde blijft.
De cup-maat wordt namelijk altijd kleiner als de omvangs maat kleiner wordt. Een maat 80B en maat 75C hebben een nagenoeg gelijke cup-maat evenals een 80B en een 85A. Het is dus niet zo dat een B cup altijd in iedere maat hetzelfde is.

Tip: BH te klein? 

Vallen uw borsten uit de BH als u bukt? Allereerst kunt u de bandjes van de BH iets strakker zetten, zodat ze niet van uw schouders afzakken en de BH cup ook beter aansluit op de borst. Werkt dit niet? Dan is waarschijnlijk de cupmaat te klein en kunt u de volgende keer een grotere cupmaat proberen.

Tip: Ongelijke borsten?

Heeft u ongelijke borsten? Dit is heel normaal. Iedere vrouw heeft ongelijke borsten, alleen valt het bij de een iets meer op dan bij de ander. Koop een BH die goed zit bij de grootste borst en draag het bandje bij de ‘kleinere’ borst gewoon iets strakker.

Tip: Afzakkende bandjes?

Zakken de bandjes steeds van de schouders af? Probeer eerst de bandjes iets strakker te dragen. Kan dit niet? Koop dan een BH waarbij de de bandjes kunnen kruisen. Er bestaan ook speciale silicone stukjes die ter hoogte van de schouders aan de bh band kunnen worden geschoven, zodat de bh niet van de schouders afglijdt.

Tip: Welke BH maat heb ik? 

Wilt u weten welke BH maat u heeft? Draag een goedzittende bh.
1. Neem een meetlint en meet de omvang over de buste (het breedste deel van de borst). 2. Meet hierna de omvang direct onder de borst. Trek vervolgens deze maten van elkaar af. De uitkomst hiervan kunt u vergelijke met onderstaand schema.

10-12 cm = cup AA                     18-20 cm = cup D                        26-28 cm = cup H
12-14 cm = cup A                        20-22 cm = cup E
14-16 cm = cup B                        22-24 cm = cup F
16-18 cm = cup C                        24-26 cm = cup G

Voorbeeld: maat 1 (102 cm) minus maat 2 (85 cm) = 17 cm = cup C

U kunt natuurlijk ook altijd even langskomen in onze winkel.


{{block type=”cms/block” block_id=”facebook_comments”}}