Prothese BH

Prothese BH’s worden speciaal ontworpen voor het dragen van borst protheses. Belangrijk daarbij is dat de prothese goed past in de BH.  De voorkant van de BH mag niet te laag zijn en ook de zijkanten moeten breed genoeg zijn.  Als een bh aan deze basis voorwaarden voldoet zal een prothese daar goed in passen.

De stof van de bh mag niet te slap zijn anders wordt de prothese niet genoeg gesteund. De fabrikanten van deze prothese bh’s houden daar rekening mee zodat niet iedere bh in alle maten te verkrijgen is.

Als eerste prothese bh ( de eerste 6 weken of langer afhankelijk van het genezingsproces) kan er gekozen worden voor de heel zachte bh’s . Op onze site kan  je die vinden onder eerste verstrekking bh’s . Deze bh’s zorgen dat je minder last hebt van je littekens. Aantrekken makkelijker is , soms met voorsluiting.

 

Als je lymfoedeem hebt is het belangrijk om een bh te kiezen die ook brede schouderbanden heeft en vaak ook een brede rugkant heeft om insnoering te voorkomen. Het gewicht van de prothese wordt beter verdeeld over de schouder als het bandje breder is.

Prothese bh’s zijn er in diverse modellen. De modellen met Cup Naad zijn het stevigste omdat de vorm van de cup door de naden wordt gevormd. Ook zijn er de zogenaamde moulded bh’s , de stof is door verhitting in de vorm van de cup gemaakt . Deze bh’s zijn minder stevig maar voldoen wel goed als T-shirt bh’s. Tegenwoordig zijn in de moderne series ook BH’s opgenomen die voorgevormd zijn. Het is een misverstand dat voorgevormde bh’s de boezem groter maten, het mooie is dat de tepel minder zichtbaar is en de vorm Links en Rechts gelijker is.

Ook Beugel bh’s zijn weer te verkrijgen als prothese bh. De beugels zijn zachter en lopen minder ver door naar de oksel zodat ze geen belemmering zijn voor de afvoer van lymfevocht of irritatie aan de huid geven.

Veel succes met het kiezen van de bh. Met kant, met naad, zonder naad, rood, blauw , smalle bandjes, brede bandjes, voorgevormd en ga zo maar door.