Ruilen en retourneren

Artikel online besteld

Breng uw online bestelling gratis retour in onze winkel!

Ruilen of retourneren van uw online bestelling, dat kan gemakkelijk en snel!

Wij willen graag dat u tevreden bent met uw aankoop. Mocht u niet tevreden zijn over uw aankoop of mocht iets niet passen dan bieden wij u de mogelijkheid deze, mits ongebruikt en in de originele verpakking, te retourneren of te ruilen. U heeft 14 dagen bedenktijd om uw bestelling (of een dele van uw bestelling) samen met het bijgeleverde retourformulier te retourneren of te ruilen. Dit kan eenvoudig in onze winkel of door uw bestelling voldoende gefrankeerd retour te sturen naar Workmed in Badhoevedorp (zie retouradres). De kosten en het verzendrisico van het terugsturen van de ruil-/retour zending zijn voor rekening van de koper.

Let op:

– Steunkousen die gepast of gedragen zijn kunnen wij om hygiënische redenen niet retour nemen. Sinds 26 mei 2021 mogen medische hulpmiddelen zoals aantrekhulpen, steunkousen en therapeutisch elastische kousen (TEK) niet meer retour genomen worden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne (alle kousen, de Doff ‘n Donner, Easy Slide, Sim Slide, Magnide, handschoenen, Medi Butler etc). Deze producten zijn uitgesloten van het herroepingsrecht. Hieronder de link naar deze wetgeving:

Nieuwe Europese regels voor medische hulpmiddelen (MDR).

– Als de Doff ‘N Donner na gebruik niet bevalt of u kunt er niet mee overweg, kunt u deze binnen 7 dagen retourneren. Wij zijn genoodzaakt om hygiënische redenen € 9,50 in mindering brengen voor het desinfecteren.

Ruilen:

U kunt er voor kiezen om uw bestelling te ruilen voor hetzelfde artikel in een andere maat/kleur of voor een heel ander artikel. Wanneer u uw bestelling in onze winkel wilt ruilen, dan kan dit direct bij de kassa afgehandeld worden. Er kan echter geen bedrag worden teruggegeven of verrekend worden aan de kassa in de winkel, dit wordt via afdeling retouren geregeld mocht er een prijsverschil zijn. Wanneer u de bestelling opstuurt naar Workmed in Badhoevedrop, vergeet dan niet om duidelijk op het retourformulier aan te geven welk artikel u wilt ruilen en welk artikel u ervoor in de plaats wilt ontvangen. Anders kunnen wij uw ruiling helaas niet in behandeling nemen. Het terugsturen van artikelen is op eigen risico en vergeet niet het afleverbewijs te bewaren tot uw ruiling is verwerkt. Zodra wij de artikelen van u terug ontvangen hebben, sturen wij vervolgens op onze kosten het nieuwe artikel naar u toe.

Retourneren:

Wilt u niet ruilen maar graag uw geld terug ontvangen, dan kunt u de bestelling retourneren in onze winkel of retour sturen naar Workmed in Badhoevedorp. Retourneert u de hele bestelling dan ontvangt u het hele aankoopbedrag, dus ook de eventuele 4,95 verwerkingskosten, retour. Retourneert u slechts een aantal artikelen van uw bestelling dan ontvangt u alleen het bedrag van die artikelen retour. Het retour zenden van artikelen is op eigen risico en vergeet niet uw afleverbewijs te bewaren tot uw retour is verwerkt.

Wanneer u de bestelling, of een deel daarvan, retourneert in onze winkel, dan wordt uw retourzending vanuit de winkel doorgegeven aan afdeling retouren. Vervolgens verwerken wij uw retourzending, waarnaar binnen 8 werkdagen het geld weer bijgeschreven is op de rekening waarmee u de bestelling ook betaald hebt. Het is niet mogelijk om in de winkel het retourbedrag contant te ontvangen. Als u de retourzending opstuurt naar Workmed in Badhoevedorp, vergeet dan niet om het retourformulier in te vullen en mee te sturen. Wanneer wij uw retourzending hebben ontvangen zullen wij deze direct verwerken en ontvangt u binnen 8 werkdagen het bedrag van uw retourzending terug op de rekening waarmee u de bestelling ook betaald hebt.

Controleer altijd eerst of u het juiste artikel hebt ontvangen en of het niet tijdens het transport beschadigd is. Mocht u per ongeluk een verkeerd of beschadigd artikel hebben ontvangen, dan kunt u het binnen 14 dagen retour sturen. De kosten van het retour sturen zullen door ons vergoed worden. Voordat u het artikel retour stuurt, vragen wij u om eerst contact met ons op te nemen (via e-mail [email protected] of telefonisch 020-6598770).

Retouradres:

Workmed
T.a.v. afdeling retouren
Sloterweg 160
1171 CV Badhoevedorp
NEDERLAND

Download het retourformulier:

Retourformulier workmed.nl

Belangrijk bij retourneren/ruilen en verkeerd of beschadigd ontvangen artikel:
  • Stuur altijd het (ingevulde) retourformulier mee. Zonder retourformulier kunnen wij uw retourzending niet in behandeling nemen.
  • Zodra uw ruiling/retournering ontvangen is, krijgt u hiervan een bevestigingsmail.
  • Ruilt u omdat u een verkeerd artikel hebt ontvangen? Dan zijn de verzendkosten voor ons.
  • Ruilt/retourneert u omdat het product niet naar wens is of niet past? Dan zijn de verzendkosten voor het retour sturen voor eigen rekening. Wilt u daarvoor in de plaats andere kleur of maat ontvangen, dan sturen wij deze op onze kosten weer naar u toe.
  • Er wordt u nooit zomaar een nieuw artikel toegestuurd! Wanneer u een artikel wilt ruilen, dient u dit altijd aan te geven op dit retourformulier.
  • Is het product onvolledig of beschadigd? Stuur eerst even een email naar [email protected]. Stuur een foto en uw ordernummer mee zodat wij u snel kunnen helpen.
  • Wilt u uw geld terug? Geen probleem, dan wordt het bedrag, na ontvangst van de retourzending, binnen 8 werkdagen teruggestort op uw rekening.
  • Is het bedrag van uw nieuwe bestelling hoger dan uw retourzending? Bij ontvangst van uw ruiling krijgt u van de klantenservice een mail met de gegevens voor het bij te betalen bedrag. Zodra het bij te betalen bedrag ontvangen is, wordt uw nieuwe bestelling verstuurd.
  • Heeft u uw bestelling niet compleet ontvangen? Als er iets is met een artikel dat u besteld hebt, bijvoorbeeld dat het uitverkocht is, dan krijgt u hierover altijd persoonlijk bericht. Als uw bestelling in meerdere delen wordt geleverd, zijn de extra verzendkosten voor onze rekening. Hier hoeft u dus niets extra’s voor te betalen!
  • Stuur uw retourzending altijd terug naar het retouradres in Badhoevedorp!

Voorwaarden: De artikelen moeten ongebruikt teruggestuurd worden. Informatiekaartjes en/of labels moeten zoals afgeleverd aan het product gehecht zijn. De artikelen moeten in de aangeleverde verpakking zitten en compleet teruggestuurd worden. De retourzending moet voorzien zijn van een volledig ingevulde retourformulier.