SlideX®

19.95

De SlideX® is een aanvullend hulpmiddel voor het aan- en uittrekken van medische compressie kousen of panty’s.

De SlideX® is een aanvullend hulpmiddel voor het aan- en uittrekken van medische compressie kousen of panty’s. De SlideX® is te gebruiken in combinatie met de Easy-Slide, Sim-Slide®, Magnide® of Magnide® 2in1.

Het aantrekken en uitrekken van steunkousen een zware klus is en kan leiden tot overbelasten van handen, polsen of schouders bij zorgverleners en clienten. Daarbij kan het hard duwen en trekken leiden tot beschadiging van de huid en de kous. Om het aan- en uitrekken van de kousen gemakkelijker te maken kunt u gebruik maken van hulpmiddel als de SlideX.

De SlideX aan- en uitrekhulp is een zeer effectieve oplossing voor zorgverleners en cliënten die steunkousen of therapeutische elastische kousen aan- en uittrekken. Door het gebruik van de SlideX schuift de kous gemakkelijk naar de knie of de lies. Daarbij is de SlideX voorzien van een speciale coatinglaag. Deze coating zorgt ervoor dat er geen wrijving ontstaat tussen de huid en de kous.

SlideX® is vooral handig voor patiënten met:
   • Zeer gevoelige huid op de onderbenen
   • Open wonden met een pleister of verband
   •  Beenulcera
   • Een onderbeen van bovengemiddeld formaat, veroorzaakt door lipoedeem
    of lymfoedeem
   • Hoge kousen of panty’s
Maatvoering

Het is belangrijk dat de SlideX het been helemaal omsluit. Om de juist maar te bepalen dient de omtrek van het bovenbeen als leidraad genomen te worden. Zie hieronder welke maat geschikt is voor welke kous en welke omtrekmaat hierbij aansluit:

  • M: omtrek max. 40 cm – vooral geschikt voor kniekousen
  • L: omtrek max. 60 cm – vooral geschikt voor lieskousen, stay-ups en panty’s
  •  XL: omtrek maximaal 100 cm – ook geschikt voor mensen met extreme symptomen van lipoedeem zoals Elefantiasis & extreme zwelling in de armen of benen
Instructievideo

Hieronder vindt u de instructievideo voor het gebruik van de SlideX bij lies kousen:

In onderstaande video vindt u de instructies voor het gebruik van de SlideX bij knie kousen:

Extra informatie

Maat:

, ,

Merk