VenoTrain® Ulcertec

99.95

In 2000 introduceerde Bauerfeind de eerste specifieke dubbellaags-systeem ulcuskous op de Nederlandse markt, de VenoTrain® Ulcertec. Deze speciale kous is even effectief als goed aangelegde zwachtels en  een constant drukprofiel.

Zie maattabel voor het bepalen van de juiste maat. Heeft u hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

VenoTrain® Ulcertec

In 2000 introduceerde Bauerfeind de eerste specifieke dubbellaags-systeem ulcuskous, de VenoTrain® Ulcertec. Deze speciale kous is even effectief en goed als aangelegde zwachtels. De kous geeft een constant drukprofiel. Daarnaast heeft de kous een hoge (dynamische) stiffness en is ook nog eens zeer eenvoudig aan te brengen. Hier hoeft u geen grote kennis van compressietherapie voor vereist.

Wat is een ulcus cruris venosum?

Het ulcus cruris venosum is een aandoening die zeer vaak voorkomt. In westerse landen krijgt ± 1% van de bevolking een ulcus cruris venosum. Bij mensen ouder dan 80 jaar stijgt deze kans tot 4-5%. Bij zo’n 80% van de ulcera is er sprake van een veneuze oorzaak.

Behandeling met compressietherapie VenoTrain® Ulcertec

Bij ulcus cruris venosum is compressietherapie een belangrijk onderdeel van de behandeling. VenoTrain ulcertec heeft drie effecten op de veneuze (ader) circulatie:

  1. VenoTrain ulcertec geeft een effectieve druk die veneuze hypertensie tegenwerkt.
  2. De compressie van de kous blijft hoog tijdens het gebruik en verbetert daarmee de doorbloeding.
  3. Deze fijne kousen zijn zeer patiëntvriendelijk, eenvoudig toe te passen en kosteneffectief.

Uniek dubbellaags-systeem

Een witte onderkous van huidvriendelijk materiaal met een lage druk houdt het wondverband vast op het been. Daarnaast beschermt deze kous de gevoelige huid tegen irritatie. De beigekleurige bovenkous kunt u er vervolgens gemakkelijk overheen aantrekken. Het geruite breiwerk oefent de noodzakelijke druk uit. Daarnaast maakt dit patroon het aan- en uittrekken makkelijker.

VenoTrain ulcertec is als set verkrijgbaar in twee uitvoeringen:

VenoTrain ulcertec, 39 – moderate compression

  • Ulcus cruris venosum met goede genezingsgraad
  • Light liner geschikt voor patiënten die ‘s nachts een zeer geringe druk kunnen verdragen

VenoTrain ulcertec, 46 – strong compression

  • Ulcus cruris venosum met slechte genezingsgraad
  • Moderate liner geschikt voor patiënten die ‘s nachts goed druk kunnen verdragen

Maatabel

Onderstaande maattabel kan u helpen bij het bepalen van de juiste maat. Heeft u toch wat hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Gebruiksaanwijzing:

gebruiksaanwijzing_ulcurtec

Extra informatie

Drukklasse

Moderate compression (VenoTrain ulcertec, 39), Strong compression (VenoTrain ulcertec, 46)

Maat:

, , , , , , , , ,

Merk

Lengte

Kort, Lang