Therapeutisch Elastische Kousen (TEK)

De term steunkousen is over het algemeen onder Nederlands wel bekend. Echter is dat bij Therapeutisch elastische kousen niet het geval. Therapeutisch elastische kousen worden vaak afgekort als TEK. Steunkousen en Therapeutisch elastische kousen zijn beide kousen die door middel van compressie de bloedcirculatie stimuleert 

Drukklasse van therapeutisch elastische kousen (TEK) 

TEK kousen zijn specialistische kousen met een therapeutische werking. Dit wil zeggen dat de kousen voorgeschreven dienen te worden door een arts of specialist. De specialist bepaald aan de hand van zijn of haar expertise of het dragen van kousen uw klachten kan verminderen. Heeft u een verwijzing van uw huisarts? Dan worden de kousen vergoed door uw zorgverzekering. Over het algemeen vallen Therapeutisch elastische kousen in uw basisverzekering. 

Meestal worden Therapeutisch elastische kousen voorgeschreven om de ophoping van vocht in arm- en of been tegen te gaan. Dit vocht wordt ook wel oedeem genoemd. Tegengaan van oedeem is met name van belang om de bloedsomloop te bevorderen. Dit positief beïnvloeden van de bloedsomlood doet een kous door het geven van extra druk aan uw arm of been. Deze toegepaste druk voert het teveel aan vocht weg en verminderd de klachten. De hoeveelheid druk die een Therapeutisch elastische kous geeft wordt uitgedrukt in een drukklasse. TEK kousen zijn verkrijgbaar is drukklasse 2, 3 en 4. Welke drukklasse voor u het meest geschikt is kan onze TEK adviseur bepalen. Dit gebeurd, naast jarenlange ervaring, aan de hand van uw:

   • leeftijd
   • Medische indicatie
   • Levensstijl
   • Wensen
   • Algemene gezondheid.

TEK steunkousen bij medische indicaties en lichamelijke klachten 

Bent u benieuwd of u baat zal hebben bij het dragen van steunkousen? Of bent u benieuwd bij welke medische indicaties en klachten steunkousen kunnen helpen? Workmed heeft een aantal veel voorkomende klachten voor u op een rijtje gezet:

   • spataderen (varices),
   • lymfoedeem,
   • vocht in de benen,
   • trombose,
   • nachtelijke krampen,
   • wondjes op de benen (ulcus),
   • eczeem door varices
   • zwangerschapsoedeem
   • nabehandeling bij operatie

Denkt u dat u baat zal hebben bij het dragen van kousen en staan uw klachten niet in bovenstaande lijst? Neem dan contact met uw huisarts op of therapeutisch elastische kousen u kunnen helpen. Daarnaast hebben wij ook een specialist in huis die u graag verder helpt. 

Therapeutisch elastische kousen laten aanmeten door een specialist

Workmed bestaat sinds 1990 en is gespecialiseerd in het aanmeten en leveren van Therapeutische Elastische Kousen en andere compressie hulpmiddelen. Wij geven persoonlijk advies, passend bij de indicatie en wensen van elke klant. Met een medische indicatie, komen wij kosteloos bij de klant aan huis. 

Workmed is SEMH gecertificeerd leverancier en voldoet aan de kwaliteitseisen die de SEMH aan haar leveranciers stelt. Wij hebben contracten met alle  zorgverzekeraars en zijn aangesloten bij Thekon. Een platform van specialisten in medische hulpmiddelen. 

Aanmeetlocaties (Alleen op afspraak) 

 Badhoevedorp 
Sloterweg 160 
1171CV Badhoevedorp 

Maak hier gemakkelijk een snel een afspraak voor het aanmeten van uw Therapeutisch elastische kousen.

aanmeten Therapeutisch elastische kousen (TEK)

Elastische kousen (TEK) aan- en uittrekken  

Na het aanmeten van de elastische kousen wordt gedemonstreerd hoe de elastische kousen aan- en uitgetrokken kunnen worden. Mocht het echter niet lukken de kousen zelfstandig aan- en of uit te trekken dan zijn er diverse hulpmiddelen leverbaar. Workmed heeft een groot assortiment aantrekhulpmiddelen die u kunnen helpen met het aantrekken van uw Therapeutisch elastische kousen (TEK). Mocht u hulp nodig hebben bij het maken van de juiste keuze, dan kunt u gerust contact met ons opnemen. 

Bekijk hier ons assortiment hulpmiddelen

aan- en uittrekken kousen

TEK bij Workmed

Workmed heeft jarenlange ervaring in het aanmeten van Therapeutisch Elastische been- en armkousen (TEK). Onze kousen zijn allen afkomstig van gerenommeerde merken als Bauerfeind, Juzo, Medi, Ofa, Varitex en BSN. Daarnaast hebben wij ook verschillende huidverzorgingsproducten in ons assortiment. Op verwijzing van de huisarts of specialist meten Therapeutische Elastische Kousen aan . Daarbij komen wij GRATIS aan huis mocht het niet mogelijk zijn om bij ons in Badhoevedorp. Naast TEK kousen voor mensen met een medische indicatie hebben wij ook kousen voor mensen zonder indicatie. Hierbij kan gedacht worden aan sporters, mensen die lange bus- of vliegreizen maken, een staand beroep hebben of milde klachten ervaren aan de benen. Deze kousen kunt u zonder verwijzing van een art of specialist bij ons online en in de winkel kopen.

Bekijk hier ons steunkousen assortiment en bijbehorende hulpmiddelen.

Steunkousen assortiment