Klittenbandzwachtel systemen

Klittenbandzwachtel systemen

Een traditionele manier van oedeem reductie is voornamelijk manuele therapie en met behulp van zwachtels. Nu is er een nieuwe oplossing op de markt die Efficiënter, effectiever maar vooral veel eenvoudiger in het gebruik dan een zwachtel. Het gaat hier om klittenbandzwachtel systemen: de “kant-en-klare” zwachtel!

Wat zijn klittenbandzwachtels? 

Het klinkt fantastisch maar wat zijn klittenband zwachtels nou eigenlijk? Een klittenbandzwachtel systeem is een gemakkelijk aanpasbaar systeem met klittenbandsluitingen. Het systeem helpt op een zeer effectieve manier oedeem (vochtophoping) terug te dringen. Dit kan plaatvinden in zowel handen, armen, voeten en benen terug te dringen. Doordat de klittenbandzwachtelsystemen gemakkelijk zelf aan te brengen en aan te passen zijn, stimuleert het de zelfredzaamheid.  

Een klittenband zwachtelsysteem kan vergeleken worden met een ultra korte rek zwachtel. Het systeem zorgt er hierdoor voor dat het oedeem snel verminderd. Klittenbandzwachtel systemen zijn uniek doordat, terwijl het oedeem in de loop van de dag afneemt, je het verband snel en eenvoudig zelfstandig kan bijstellen.

Zodra een behandeld lichaamsdeel oedeemvrij is kan het behaalde resultaat eventueel behouden worden met therapeutische elastische kousen. Wilt u meer weten over therapeutische elastische kousen klik dan HIER. 

Zoals eerder wordt beschreven kunnen de zwachtelsystemen ingezet worden voor diverse lichaamsdelen. Zo bestaan er systemen voor het bovenbeen, knie en onderbeen, maar ook systemen voor de hand en arm.

Voordelen klittenbandzwachtel systemen

Het inzetten van een klittenband stysteem kent meerdere voordelen. Workmed heeft de belangrijkste voordelen voor u op een rijtje gezet:

  • Makkelijk aan te trekken 
  • Bevordert zelfredzaamheid, gemakkelijk zelf strakker en losser te doen.
  • De meeste modellen zijn voorzien van een ingewerkte liner 
  • Onderhoudsvriendelijk: de systemen kunnen gemakkelijk in de wasmachine.
  • De zwachtels zijn zowel overdag als ‘s nachts inzetbaar
  • Een klittenband zwachtelsysteem wordt door de meest verzekeraars vergoed.

Diverse merken

Er zijn diverse aanbieders van klittenbandzwachtel systemen. Workmed werkt voornamelijk met de Varodem Varocare klittenbandzwachtelsystemen. Daarnaast zijn er nog andere merken als de Circaid Juxtalite en Juxtafit van Medi, Farrow Wrap en Juzo Compression Wrap. Hieronder wij de Varodem VaroCare verder toelichten. 

Varodem Varocare klittenbandzwachtelsystemen

Varodem Varocare klittenbandzwachtelsystemen is een klittenband-zwachtelsysteem dat er op een effectieve manier oedeem (vochtophoping) in armen, handen, benen en voeten kan gereduceerd. De VaroCare is onder andere inzetbaar bij lymfoedeem, veneuze insufficiëntie of post-traumatisch oedeem.

Meer lezen? Klik dan HIER voor meer informatie over de Varodem Varocare klittenbandzwachtelsystemen. Bekijk  hier ook onze aantrek instructievideo’s voor de diverse Varocare systemen.